Chili (22)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose
16 Augustus 2009 | ,
Vrijdagavond 18.00 uur was het zover: we hadden een afspraak bij het nieuwe huis om wat laatste zaken af te spreken. Wederom waren we 'verliefd' op de tuin... we zien ons al helemaal zitten op een warme dag. Mmmmmm. De zoon des huizes was aanwezig (11 jaar) en die herkende Tijn meteen van school. Tijn stond hem natuurlijk verbaasd aan te kijken want die had de beste jongen nog nooit van zijn leven gezien. Aanstaande vrijdag kunnen we erin (als het goed is) en dan komen de foto's ook snel op de site!
Zaterdagochtend 10.00 uur stond Margot Charles op de stoep: Een pittige dame, ehhh... nee, perdon, la profesora chilena. Zij komt ons Spaans leren en wilde van ons geen woord Engels horen (dat spreekt ze namelijk zelf nauwelijks) onder het mom van: Dan leren jullie het sneller. En snel ging ze. Niet normaal! Richard ging gewoon raar/krom Nederlands praten na afloop. Margot komt twee keer per week, maar voor komende week hebben we haar al een keer afgezegd omdat we naar een informatieavond op school moeten, gna gna gna (dat geeft ons meteen de kans om wat langer te leren, want we hebben een berg huiswerk opgekregen!). Alhoewel: Richard kent al twee woorden (de rest moet hij nog doen, maar ja) en daar is hij zo trots op dat we inmiddels al zo'n 50 x 'yo soy' hebben gehoord. Het betekent alleen maar: 'ik ben'. Als hij er nou nog 'dus ik besta' in het Spaans achter had kunnen zeggen, dan waren we wel onder de indruk geweest. Nu.....
Vandaag, zondag, zijn we naar de wijk Barrio Bellavista geweest, de kunstenaarswijk in Santiago. Allemaal gekleurde huizen, muurschilderingen en etende mensen. Heel Chileens/Spaans allemaal. Daar gaan we nog een keer naartoe, zeker! We hebben trouwens ook nog een paar boeiende lama's ontmoet.
Bij de foto's heb ik er een zitten van de bergen ('Nee, niet het Spaanse huiswerk') die nu te zien zijn vanaf ons balkon (want het heeft er flink gesneeuwd). Tja, dat uitzicht moeten we vanaf volgende week, in het nieuwe huis, natuurlijk wel missen....
17 Augustus 2009 - 02:09
Kuenentjes:
ola guapa,com esta, mui bien? leuk dat spaans, kunnen jullie ons straks nog bijspijkeren (in ieder geval kwa schrijfvaardigheid)Heerlijk om over een week in jullie huis te zitten eindelijk.We zijn erg benieuwd naar de foto"s.knuffels mar -
17 Augustus 2009 - 09:15
Nadine:
hé, wat leuk die jongens op een lama! En wat ontzettend fijn dat jullie volgende week in jullie nieuwe huis kunnen! Lieve groetjes van ons allemaal, Nadine -
17 Augustus 2009 - 10:21
Kees:
Succes met jullie Spaanse les met la profesora Margo. Het lijkt mij heel moeilijk. Leuk de lama's en bijzondere kunst van de Chileense kunstenaars.Ik hoop dat het huis a.s. vrijdag lukt.
vriendelijke groeten allemaal van (o)pa Kees. -
17 Augustus 2009 - 14:53
Ineke:
Wat een leuke foto's van de lama's (en ook van jullie hoor). Hebben de lama's niet gespuugd naar jullie, zoals ze in de Kuifjesboeken deden?
Veel succes met jullie Spaanse lessen, leren hé!
liefs van (o)ma Ineke -
17 Augustus 2009 - 17:14
Marie:
Wat een leuke foto's van jullie.Ook mooi kunst werk.Dat huis moet toch iets mooi's zijn dat jullie er verlieft op worden wij hopen het over een poosje te kunnen zien.IK weet niet of ik goed schreef maar servesa dat is bier Richard.De groeten van
o[pa]en o[ma]v dipten
xxxxx -
18 Augustus 2009 - 08:45
Gérôme:
Haha Tijn op de laaamaaa..... Verder alles goed? heb op hyves gezien dat Tijn al veel krabbels heeft! En spaanse lessen 'leuk'?
Gérôme -
18 Augustus 2009 - 16:19
Merel:
Via via het adres van waarbenjij.nu gekregen. Verschrikkelijk leuk om dit allemaal te lezen! Grappig dat ik nu meer van jullie weet dan toen ik jullie buurmeisje was.
Ook ik ben Spaans aan het leren op school om over twee jaar stage te kunnen lopen in een Spaanstalig land.
Merel
(OV27)