Chili (33) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu Chili (33) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu

Chili (33)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose

10 Mei 2010 | ,

Het wordt steeds moeilijker om een reisverslag te maken: we doen niet echt veel nieuws. We gaan naar werk en school, doen onze boodschappen en in de weekenden ´spelen we ook vaak op safe´omdat we nu een beetje onze weg weten in Santiago. Na bijna een jaar krijg je wat rust. Dat hebben we in Maleisië ervaren, en we ondervinden nu weer: precies hetzelfde.
Ik kijk nu naar de foto´s om te zien wat we gedaan hebben en voorheen deed ik dat andersom: toen maakte ik het verhaal en zocht de foto´s erbij. Dus als dit verslag een beetje een andere vorm heeft, begrijpen jullie waarom...
In de week na het vertrek van de ouders Van Dipten had Guus een verplichte creatieve uitspatting. Hij heeft in het ´international park´ op school een prachtig schilderij gemaakt terwijl hij geïnspireerd zou moeten worden door de natuur. De ouders mochten helpen en aan de kunstwerken kon je zien welke ouders dat ook echt hadden gedaan. Na dit evenement hadden we een picknick op het terrein van school. Dit zijn wel hoogtij dagen hoor, heerlijk!
In het weekend zijn we naar San Antonio gegaan. San Antonio is een beetje een smoezelig stadje aan de kust op ruim een uur rijden vanaf Santiago. Het zag er niet alleen shabby uit, het rook ook zo: In de parkeergarage stonk het al naar vis en die lucht zijn we tot op de terugweg niet meer kwijtgeraakt. "Jakkie". Mede door die enorme "olor de pez" waren er, naast vele Chileense toeristen, gelukkig ook prachtige pelikanen en imposante zeerobben.
Het weekend daarna zijn we naar de bioscoop geweest met onze vriendin Emily en haar kinderen. Het was een 3D film, maar toen de grond mee ging trillen zijn we toch maar naar buiten gerend met het vermoeden dat het echt geen 4D film was! Er zijn nog steeds naschokken en daar kunnen we moeilijk aan wennen. Vorige week is er ook weer een aardbeving geweest, maar daar hebben we gelukkig nauwelijks iets van gemerkt.
We merken wel dat het echt herfst is geworden. Guus had het druk met het rapen van kastanjes die, vreemd genoeg, in het Spaans exact dezelfde naam dragen. De rest van de familie vergaapt zich aan de schitterende kleuren van de bomen: rood, oranje, geel en bruin. Doordat het hier heel droog is en het nauwelijks waait, genieten we al weken en ziet het ernaar uit dat we dat voorlopig nog kunnen doen...
Over oranje gesproken: we hebben ook nog het Koninginnefeest mogen beleven in Santiago: overdag een vrijmarkt met een toneelstuk waarin Tijn wederom schitterde. Dit keer niet als Sinterklaas maar als koning en ´s avonds een echt oranjefeest. Rich ging er helemaal voor en ik ben heel blij dat ìk niet op de foto ben gegaan (als jullie begrijpen wat ik bedoel).
Afgelopen weekend was er weer een hoogtepunt: de tennisclinic van Horacio de la Peña. Wies volgt namelijk op school (op dinsdag- en donderdagmiddag) lessen bij deze tennisacademie. Horacio de la Peña is heel bekend in Zuid-Amerika omdat hij jarenlang de trainer is geweest van de beroemde tennisspeler Fernando Gonzalez. Afgelopen zaterdag was er een clinic voor leerlingen en ouders en dus stond Richard meteen klaar om de baan op te gaan. Het was heel speciaal en een geweldige ervaring. Wat heel leuk was om te horen is dat Horacio (een superaardige, enthousiaste en gedreven trainer) vindt dat Wies verbazingwekkend snel vorderingen maakt. "Ja mensen, wij zijn trots!"
Vandaag, maandag 10 mei 2010, is het wederom een heerlijke herfstdag: zonnig, warm (zo´n 24 graden) en je zou denken dat er geen vuiltje aan de lucht is, maar ... er is smog en wel zo erg dat vandaag de auto´s met de nummers eindigend op een 0 of 9 niet mogen rijden. Tja....

• 10 Mei 2010 - 19:28

Kuenetjes:

He lieve familie leuk te horen dat jullie na een jaar toch de draai weer gevonden hebben hoop dat jullie nog 1 a 2 jaar krijgen om te blijven dan geniet je optimaal of komen jullie toch naar NL? geniet van de leuke momenten Liefs Fam Kuenen.

• 10 Mei 2010 - 20:27

Tante Mien:

hoera ik heb weer kunnen lezen dat alles gelukkig zo zijn gangetje gaat.
    bedankt voor het verhaal
    zodat ik een indruk heb van jullie leven daar.bedankt groetjes liefs en kussen van mij

• 11 Mei 2010 - 08:03

(o)pa Kees:

Heerlijk om weer even virtueel in Chili te zijn, met die practige kleuren van de herfsttooi en de geuren van San Antonio, ik zie ze en ruik ze gewoon. Ik ben heel trots op het mooie schilderij van Guus. Maar wie is nou toch die blonde mevrouw op de foto?
    Groetjes aan toneelspeler Tijn en de tennister Wies maar bovenal aan de schrijfster van deze site.

(o)pa Kees.

• 11 Mei 2010 - 17:28

Opa Marie:

Wat een mooi schilderij van Guus,en wat goed van Wies van dat tennis.Als je thuis komt dan kunnen we een partij je tennissen Wies.En wat is die koning toch goed op school.Die man in dat oranje die is er goed ik heb op de kast gezet.Verder de groeten van ons en wij hopen dat we jullie ergens in julie op kunnen halen van schiphol.Kussen van ons
    [O]Pamarie-[O]ma-Riet.

• 12 Mei 2010 - 16:27

Gérôme:

jullie boffe maar met een training van FERNANDO GONZALEZ!!!!! Ik hoop dat erg leuk was en het is bijna alweer tijd om naar nederland toe te gaan.

groetz,
    Gérôme

• 13 Mei 2010 - 15:28

Ineke Tetteroo:

Hallo lieve familie,
    Leuk om weer wat foto's te zien. Ik zou bijna willen komen kijken naar al dat moois buiten. Wat een mooi schilderij heeft Guus gemaakt en wat staat die pruik fraai bij Rich, maar toch kan hij beter als man gekleed gaan dat staat hem nog wat beter.
    Groetjes aan de schilder, tennisster, koning en die rooie van de foto, mijn dochter en natuurlijk ook aan Boudie.
    Liefs van (o)ma

• 13 Mei 2010 - 17:49

Dolinda:

Hallo familie,
    Gelukkig ruiken wij de vislucht niet, want de foto's zijn mooi.
    Wat zien jullie er goed uit, behalve..;-) oranje?
    Maar wel een creatieve familie!
    Groetjes van ons allemaal

• 15 Mei 2010 - 17:54

Peet En Nel:

wat fijn voor jullie dat alles weer een beetje zijn gangetje gaat ,moest wel lachen om die foto in oranje van rich mooi toch geniet nog lekker van al het mooist wat er nu nog te zien is ,gr uit delft peet en nel

• 17 Mei 2010 - 09:59

Familie Uit De Meern:

Hoi familie Vermeer, oh nee familie Krajicek en onze eigen Maik (alias Richard) de Boer,

We sluiten ons helemaal aan bij alle mailtjes die jullie al hebben ontvangen. Inderdaad geweldige foto's en ook wij zouden wel graag zo'n prachtig herstgevoel willen hebben. Een heerlijke temperatuur, mooie kleuren en een heerlijke lucht..... Vorige week zijn wij een paar dagen naar Oostenrijk geweest. Lekker gewandeld en mooi weer gehad. In Nederland is het waardeloos. Gelukkig gaat het vanaf vandaag beter worden. Zet de barbecue maar aan! Wanneer schuiven jullie aan?
    xxx

• 18 Mei 2010 - 20:28

Aad& Tineke:

hoi allemaal
    Herft daar, hier wil de zomer maar nog niet echt beginnen maar het zou met pinkster weekend beter worden
    nou voor jullie wordt het het aftellen toch?
    nou nog een fijne tijd daar

groetjes aad en tineke

• 23 Mei 2010 - 20:17

Karin:

Hi lieverds wat leuk om weer een verslag te lezen heb ook iets op facebook geschreven mj,ik heb Saskia daar ook gespot!
    Komen jullie weer deze kant op dit jaar?
    Liefs Karin en Roy xx

• 25 Mei 2010 - 06:33

Harm En Regien :

er is er een jarigvandaag
    feest in huize dipten
    Tijn van harte gefeliciteerd maak er een mooie dag van
    Ook gefeliciteerd met oma riet die ook jarig is Van uit kleine holland groeten van harm en regien

• 26 Mei 2010 - 07:27

De Blommetjes:

Hallo lieverds! Ten eerste nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Tijn! Stefan keek toevallig op de verjaardagskalender en riep dat je jarig was. T zal vast gezellig zijn geweest! Wat een leuke tijd beleven jullie toch weer daar in Chili. Het zal echt wennen zijn om over twee maanden weer thuis te zijn. Wij kijken er wel naar uit hoor! Lekker weer zo nu en dan bij jullie in de tuin belanden en gezellig een wijntje drinken, ik kan niet wachten! Dikke knuffel van ons 4-tjes