Chili (34)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose
28 Mei 2010 | ,
Soms hebben we weinig te vertellen, soms veel. Nu is het eigenlijk veel, maar laten wij de prachtige foto´s spreken (die wel schitterend zijn, maar slechts een summier beeld geven van het landschap waarin wij ons mochten begeven). ....................... Ja, daar werden wij inderdaad stil van. De overweldigende natuur van Patagonië is adembenemend. Nog nooit zoiets gezien van mijn leven en echt, terwijl ik (MJ) dit aan het typen ben, word ik weer ´geraakt´.
Het begon met een vlucht van ongeveer 4 uur. We landden in Punta Arenas, een stadje dat de moeite van een bezoek nauwelijks waard is. Vanaf daar moesten we nog drie uur met zo´n ´lange-afstandbus´rijden naar Puerto Natales (een groezelige stad op ongeveer 150 km van het natuurpark Torres del Paine). In de bus zie je hoe ontzettend uitgestrekt Chili is, kilometers reden we zonder andere auto tegen te komen. Het was aardedonker want in de afgelegen gebieden is er natuurlijk geen verlichting langs de weg. Ook waren er nauwelijks huizen of andere vormen van menselijke ´beschaving´te zien. Acht uur ´s avonds waren we eindelijk in ons eenvoudige hotel.
De volgende ochtend reden we in een klein busje met nog drie andere personen en een gids en een chauffeur naar nationaal park ¨Torres del Paine¨wat ´blauwe torens´betekent. Wat we daar zagen, moeten jullie maar eens via de foto´s proberen in te beelden.
In deze wonderlijke wereld zagen we ook nog de condor van dichtbij (joehoe!), een vos, flamingo´s in een zoutmeer, lama´s en een familielid van de struisvogel. De puma, die hier ook leeft, zagen we helaas niet.
De volgende dag monsterden we aan op de ´21 de mayo´en voeren we naar het nationaal park "Bernardo O´Higgins" waar we twee gletsjers hebben gezien. Tja, wat moet ik zeggen, kijk naar de foto´s en probeer dan te bedenken dat het ijskoud was, er een wind stond en je af en toe een luid gerommel hoorde van het ijs dat in het water viel.
Op de terugweg aten we bij een boerderij langs het water. We kregen een echte ´asado´= Chileens voor barbecue en genoten van de gastvrijheid van de mensen die hier zo prachtig, maar erg afgelegen wonen.
De dag daarna moesten we alweer naar huis en konden/kunnen terugkijken op een heel korte maar indrukwekkende reis. Mmmmm....
29 Mei 2010 - 06:53
Jeannette:
Hallo lieverds, wat een waanzinnig mooie dingen zien en beleven jullie toch met elkaar! Het ziet er zo mooi uit, ik denk dat het bijna niet te bevatten is als je daar staat. Dikke knuffel, ook van Peet, Bianca en Stefan X -
29 Mei 2010 - 06:59
Nadine:
Waauw, wat mooi! Het is al indrukwekkend om zo de foto's te zien, laat staan hoe het moet zijn als je er echt staat!
Veel liefs, van ons allemaal, Nadine -
29 Mei 2010 - 07:40
(o)pa Kees:
Patagonie stil, eenzaam en koud, maar ONTZETTEND MOOI en PRACHTIG,ogen te kort in dat levende schilderij!
veel liefs (0)Pa Kees. -
29 Mei 2010 - 08:53
Familie Uit De Meern:
Wow, wow en wow,wat prachtig! Wat een verschil met ons uitzicht...... Een druivenplant die net gaat groeien, vuilnis dat nog bij de container ligt omdat ze hier gestaakt hebben, hondendrollen op het grasveld hierachter,etc. Tja, begrijpen jullie dat we even extra stil staan bij de mooie foto's en ons even proberen te verplaatsen in jullie? Echt heel mooi, we begrijpen volledig dat het jullie geraakt heeft! Geniet er van!
p.s. wij hebben nog mails gestuurd de afgelopen week, ook met Tijn zijn verjaardag, maar volgens ons hebben jullie die nog niet gelezen?
Dikke kus van ons. -
29 Mei 2010 - 09:35
Gérôme:
...,
zo adembenemend! en Tijn leest weer eens dat Wally boek :P echt heel mooi. Hier wordt het warmer en bij jullie kouder!! haha
hopelijk zijn jullie snel weer terug!!
Gérôme -
29 Mei 2010 - 10:43
Hanneke Geervliet:
Adembenemend!
Patagonie staat al jaren op mijn verlanglijstje, niet boven aan, maar als ik jullie foto's zie, stijgt het met stip!
Groet,
Hanneke (OV27) -
30 Mei 2010 - 11:34
[o]pa Marie:
Wat genieten jullie daar toch,hele mooie foto;s en te zien ook heel koud.
De groeten uit Delft. -
30 Mei 2010 - 12:34
Mariëtte:
Het valt niet mee om de belevenissen en natuurschoon over te brengen via Internet, maar dat is je bijzonder goed gelukt! Wauw! (zit ook bijna mee te bibberen van de kou.) Pfft, wat een adembenemend mooi ongerept stuk natuur.
Ha, waar blijven wij nou met onze suffe Mallorca ervaringen? -
30 Mei 2010 - 12:53
Tante Mien N Marina:
op n druilerige zondag,zijn deze fotos zeer te waarderen.we hebben r van genoten. groetjes uit Rotjeknor. bedankt. -
01 Juni 2010 - 15:23
Dolinda:
Prachtig! Wat zien jullie veel mooije plekjes!!
En wat worden de kids groot ;-)!!!
We hopen jullie snel weer thuis te zien.
Groetjes :-) -
01 Juni 2010 - 19:46
Peet En Nel:
wat een mooien foto s van patagonie erg mooi gr peet en nel uit delft -
02 Juni 2010 - 17:17
Familie Uit De Meern:
Oh ja, de groetjes aan Joran van der Sloot!!! Ik lees zojuist in de krant dat hij is gevlucht naar Chili nadat hij mogelijk een Peruaans meisje heeft vermoord. Tja ook daar heb je dus van die gekke Nederlanders.....
tjuuusss -
04 Juni 2010 - 08:56
An Ramaker:
An en José hebben samen naar het reisverslag gekeken. An is bijna jarig en ze staat naast mij na al haar schoonmaakklussen. Het is hier heerlijk weer. En An gaat haar diploma 10 juni halen in Naaldwijk waar ze in de Naald een leuk programma krijgen aangeboden. An vindt het fijn om jullie allemaal gauw weer te zien in het echt. Groetjes ook van de familie Pronk,
An en en