Chili (23)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose
23 Augustus 2009 | ,
De weken zitten vol; net zoals bij iedereen natuurlijk en als ik bedenk wat we allemaal doen in een week, word ik zelf een beetje nerveus. Dus: niet denken, maar doen... Deze week was voor mij de week van de koffie/kennismaking: op de dinsdagochtenden ben ik spontaan beland in een koffiegroepje dat is opgericht door de dames die hier vorig jaar voor het eerst waren (iemand uit Peru, uit Puerto Rico, uit De Filippijnen en Canada). Bij hen krijg ik de nodige informatie over de Spaanse taal en allerlei activiteiten. Dan word ik nog uitgenodigd bij diverse Nederlandse dames: deze week ben ik drie keer bij Lilian geweest. Haar man leidt hier de Rabobank (ook echt voor de boeren!) en ze wonen hier al zeven (oh oh!) jaar in een huis dat qua ruimte niet onderdoet voor een kasteel! Zaterdag hebben we daar echt Chileens (bbq) gegeten en de kinderen hebben er geweldig gespeeld (tuin= bijna formaat voetbalveld met goal, trampoline, schommels, een glijbaan, en een zwembad). Vrijdagochtend zat ik in een soort cursusgroepje voor nieuwe ouders bij de school. Zijn jullie al moe? Nou ik ga ermee stoppen hoor: te veel koffieverhalen.
Wies liep dinsdag een beetje te mopperen over school. Ze vond het te gemakkelijk ("niet challenging enough" zei die wijsneus). Dus Rich klom 's avonds niet in de pen maar in de computer en schreef school dat Wies misschien wel een niveau te laag zat (ze haalt ook alleen maar boven de 90%). En vrijdag kwam mevrouw naar buiten met een wel zeer triomfantelijk gezicht: ze mag een jaar hoger verder en gaat vanaf maandag naar HIGH SCHOOL. De school had haar te laag ingeschat, maakte excuses en vertelde haar dat ze debuut maakte bij Nido: er is nog nooit iemand zo snel een jaar omhoog gegaan. Zucht.
Over Guus, Tijn en Rich weinig nieuws: die gaan vrolijk (behalve Rich zo nu en dan die worstelt met de lokale mentaliteit) verder. Oh ja: Guus zei van de week wel: "Very Good Tijn".
Het huis is weer een ander verhaal: Rich werd woensdag gebeld door een Nederlandssprekende vrouw op zijn Chileense telefoon. Hij schrok gewoon dat hij ineens Nederlands door dat ding moest 'tetteren'. Het was de eigenaresse van het huis en ze kon echt niet voor vrijdag uit het huis en (bla bla bla, zeur zeur zeur) het ging echt niet lukken... Grrrrr... Volgende week vrijdag krijgt zij de sleutel van haar nieuwbouwhuis, maar daar gaan wij natuurlijk niet op wachten: een compromis-maandag gaan we er in! Punt uit! En geen Chileens geOH alstublieft.
We weten niet hoe lang deze dame hier al woont maar zij is bijzonder goed geintegreerd en dat vinden wij, Nederlanders, toch altijd een goed teken?
24 Augustus 2009 - 12:51
Ineke:
Hallo lieverds,
Leuk weer wat van jullie te horen. Nu ik dit schrijf besef ik dat er een drukke dag voor de boeg staat voor jou MJ. Verhuizen! Ik vroeg mij af of de mevrouw van het huis deze week bij jullie blijft wonen? Veel sterkte.
Liefs,
(o)ma -
24 Augustus 2009 - 14:07
Gérôme:
Leuk dat die tuin zo groot is met een goal enz. Voorderest is het hier saai (vind ik) We gaan bijna altijd honkballen (want Fabrice heeft een Honkbalknuppel en een handschoen gekregen. Veel plezier in het nieuwe huis als jullie er eindelijk in kunnen wonen...
Gérôme -
24 Augustus 2009 - 17:09
Opa Marie:
Wat leuk dat jullie nu in dat huis kunnen met ze alle,je moet wel kost geld vragen aan die mevrouw al ze blijft wonen.Die man van de Rabo is mijn collega hou heet hij?Veel sterkte met het uit plakken.Kussen voor ieder een xxxxxx -
24 Augustus 2009 - 18:25
Familie Uit De Meern:
Dag lieve familie,
Zo te lezen MJ is het leven in Chili hetzelfde als thuis; plannen, organiseren en het gezinsleven draaiende houden. Ben je daarom naar Chili gegaan????? (ha, ha!) Hier is alles ook weer zoals het was. Joep naar school, Michel had vandaag zijn papa-dag met Freek en ik ging weer in een vliegende vaart naar mijn werk. Poeh, hebben wij vakantie gehad? Oh ja, Freek kruipt! Dat is wel super, alleen het proces is nu begonnen dat we bij alles waar Freek heen kruipt, moeten zeggen: 'Nee Freek, afblijven Freek, Freekie pas er op hoor, ....'. Hij kijkt je vervolgens aan met zijn grote blauwe ogen en denkt dan waarschijnlijk "ik mag ook niks hier". Wij vragen ons trouwens af waar we het niveau van Wies haar klas nu mee kunnen vergelijken? Is high-school het hoogste niveua? Echt geweldig van Wies! De uitblinker in de familie! En onze Guus, tjonge, eerst Mandarin praten en nu weer Engels. De naam Guus Flater is zeker niet aan hem besteed. Guusie keep on going! Veel liefs van ons allemaal, xxx. -
24 Augustus 2009 - 22:14
Kuenentjes:
Jeeh M.J. behoorlijk vermoeiende weken heb jij, met theeparty,s kids wegbrengen ophalen enz enz en ook nog spaanse les tussen door, vervelen kun je je niet!!! wat een vervelend bericht van jullie huis dacht eindelijk dat jullie een beetje geluk hadden en er dit weekend al in zaten ,maar helaas, hoop voor jullie echt op maandag, toi toi toi met alles en we leven met jullie mee liefs van ons allen mar -
25 Augustus 2009 - 11:57
Tante Mien:
geniet nog steeds van jullie belevenissen.liep wat achter met lezen dus was ik een poosje gezellig zoet hiermee. Gelukkig gaat alles dadelijk weer wat normaal worden. Allemaal vele lieve groetjes en een dikke kus uit rotterdam -
25 Augustus 2009 - 15:07
Karin De Groot:
Hey huney
Jeetje wat een drukte allemaal maar wel gezellig, is het anders dan in KL?Wat goed van Wies joh,daar hoef je je helemaal niet druk om te maken qua studeren wel zo relaxed.Ben je nou al verhuisd?Liefs Ka -
25 Augustus 2009 - 22:49
Jeannette:
Hallo lieve familie, de weken na jullie vertrek zijn echt omgevlogen en over een paar weekjes komen jullie zelfs al weer even terug. Wat een mooi jaar gaat dit weer worden voor jullie. Dat Wies, Tijn en Guus het zo goed doen is echt geweldig. Het zijn kanjers waar jullie (en wij ook hoor) trots op zijn! Hier komt na de zomervakantie het leventje weer langzaam op gang. En het gemis begint nu dus ook! Niet even een bakkie doen, niet Wies om gezellige dingen met Bianca te gaan doen. Ben wel blij te zien hoe het gaat met jullie! Dikke knuffel van ons -
28 Augustus 2009 - 13:49
Ineke:
He MJ,
Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe huis, wanneer krijg ik er wat van te zien?
een nieuwsgierig mens