Chili (18) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu Chili (18) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu

Chili (18)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose

02 Augustus 2009 | ,

Zaterdagochtend was het even bijkomen: de hele week voor 6.00 uur uit de veren, zat ons niet in de 'kouwe kleren' (om 't maar even op z'n Hollands te zeggen). Maar daarna hadden we een super 'Chileens uitje': we zijn naar de wijnboerderij van "Concha y Toro" geweest.
Toen we er naartoe reden zagen we al de uitgestrekte wijngaarden met de hoge bergen op de achtergrond. Bij Concha y Toro kregen we een rondleiding en bij het huis uit 1883 kregen we even het gevoel ook in die tijd te zijn beland. Dat kwam misschien ook door de lichtval, want het was al 16.00 uur en de zon stond laag en daardoor lag er een warme gloed over de gebouwen en de uitgestrekte landschapstuin. Over de terreinen liepen ook kippen, pauwen en parelhoenders.
Wat ik grappig vond is dat er in de rondleiding verteld werd dat 1933 een belangrijk jaar was omdat de wijn toen voor het eerst werd geexporteerd naar.... Rotterdam!
Na afloop hebben we vier wijntjes geproefd (heerlijk!) en zijn we met een beetje vrolijk gevoel terug naar Santiago gereden.
Zondag was echt een rustdag, grappig om te zien: doodstil op straat.
Trouwens voor de geinteresseerden: we krijgen het huis pas 21 augustus (wel in 2009!), dus nog even tandhakken op het flatje!

• 03 Augustus 2009 - 16:28

Kees:

Leuk verslag, ik kan me helemaal inleven in de sfeer van het landschap. Bovendien krijg ik wel trek in een Chileenswijntje. Jammer dat het zo lang duurt met het huis.
    Groetjes van opa Kees.

• 03 Augustus 2009 - 22:08

Piet Tetteroo:

Opa Kees klaagt dat hij trek heeft in een Chileens wijntje, maar...
    gisteren hebben wij samen een heerlijke Franse cognac gedronken en ...die was ook niet te versmaden.

Ik ben het helemaal met Opa kees eens, leuk verslag en zo komen wij in de stemming hoe het er in Chile aantoegaat.
    Groetjes, Piet Tetteroo

• 04 Augustus 2009 - 03:21

Kuenentjes:

Blij voor jullie dat er ook nog positieve dingen zijn. We komen graag een wijntje drinken bij jullie...zal nog wel even duren. We drinken hier in de US er wel eentje op jullie. Veel liefs

• 04 Augustus 2009 - 20:07

K&J De Groot:

Hallo allemaal,weet je wat jullie gemist hebben (of helemaal niet)afgelopen weekend was het weer Varend Corso,er zijn 300.000 mensen komen kijken,het was echt leuk.We begrijpen dat je over een paar weken een huis kan betrekken en dat is wel zo fijn.Veel plezier en succes Groetjes van ons.