Chili (19) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu Chili (19) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu

Chili (19)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose

06 Augustus 2009 | ,

Hallo, daar zijn we weer! De dagen gaan snel voorbij met allerlei gewone dingen (boodschappen doen, kinderen naar school brengen, huiswerk maken etc.). Wies is wel begonnen met 'after school activities' en ze heeft gekozen voor tennis. Twee keer per week blijft ze nu op school tot 17.00 uur! Ze vindt het gelukkig niet erg omdat de tennisleraar een heel gedreven persoon is die de kinderen echt naar een hoger niveau wil helpen. Wies is trouwens in het groepje 'gevorderde spelers' geplaatst wat natuurlijk een compliment is, ook voor de tennisleraar in Nederland. Tijn gaat vanaf volgende week ook twee middagen aan de slag: op maandagmiddag gaat hij naar de Nederlandse school en op woensdagmiddag gaat hij naar rugby (we zijn benieuwd, maar hij heeft er veel zin in!). Wies en Tijn worden trouwens met de gymlessen behoorlijk afgeknepen: ze moeten veel hardlopen, opdrukken, buikspieroefeningen doen en klimmen. Ze komen vast gespierd terug in Nederland! Guus heeft het, wonder-boven-wonder, heel erg naar zijn zin. Hij gaat elke dag vrolijk naar school. Van de week zag ik hem in het muzieklokaal waar de kinderen allemaal aan het springen en dansen waren (een leuk gezicht!).
Richard is nu twee dagen naar Argentinie en gaat volgende week een paar dagen naar Venezuela (da's wel een beetje een gevaarlijk land en hij kan daar alleen maar naar Ericsson of naar zijn hotel, maar zeker niet de straat op!).
Ik rijd hier intussen rond in een 'bus' die we hadden aangevraagd voor het geval we hier gasten krijgen. Het is een Kia Carnaval met 8 zitplaatsen en nu voel ik me helemaal 'taxi Tetteroo'.
Gisteren heb ik een koffieochtend gehad met een stuk of 6 leuke (!) Nederlandse dames. Zij hebben me van alles verteld over het wonen in Santiago en we hebben natuurlijk email- en telefoongegevens uitgewisseld. Het klinkt misschien raar, maar ik vond het echt fijn om even 'gewoon' Nederlands te praten. Het was trouwens gek: bij dat groepje dames zat een vrouw die ik kende. Echt waar!!! Ik vond al dat ze zo'n bekend gezicht had! Zij had, samen met mij, op de Nederlandse school gewerkt in Maleisie. Zij werkte alleen in de bibliotheek, dus ik zag haar niet vaak! Haar man werkt bij Heineken. Gelukkig maar! Proost.

• 06 Augustus 2009 - 18:14

O[pa]-o[ma]:

Wat goed Wies van dat tennis.En Tijn heel goed dat rygby dan loopt je ze allemaal om ver.Wies goed slaan dan word je nl kampioen.Guus gaat straks de muziek in.MJ ij kan in nl het busje komt zo,wat is de wereldtoch klein met de bekende vrouw.Kussen van ons.

• 06 Augustus 2009 - 20:12

Piet Tetteroo:

Hallo Allemaal,
    Leuk weer al die berichten en...
    spannend voor Richard volgende week.
    Hopenlijk komt hij weer veilig thuis.
    Veel succes op school allemaal en heel veel klandizie met je taxi.
    Groetjes uit Veldhoven.
    Trees en Piet

• 06 Augustus 2009 - 20:55

Kees:

Wat is de wereld klein, je ontmoet in een ver land 6 Nederlandse dames, waarvan je er een al kent!
    We zien dadelijk alleen maar gespierde klein kinderen terug, met al die krachtsport.
    Succes met de bus, ik vind het heel dapper dat je met zo'n touringcar door een wereldstad als Santiago scheurt. Succes allemaal.
    Opa Kees

• 09 Augustus 2009 - 09:41

TanteMar+oomHans:

Hoi familie,ook wij hebben de site via (o)pa Kees gekregen. Zojuist alle reisverslagen in 1 keer gelezen (ik deed er wel een uur over). Wij zijn nl. net terug van een maand vakantie. Leuk om te volgen hoe het jullie daar vergaat. Op die manier komen wij ook meer te weten over Chili (naast wat jullie allemaal meemaken). Fijn dat de kinderen zo snel gewend zijn aan een nieuwe school. Wij blijven meelezen en wensen jullie veel plezier daar. Groetjes, tante Marianne & oom Hans uit Den Hoorn.