Chili (28) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu Chili (28) - Reisverslag uit , van Marie-Jose Tetteroo - WaarBenJij.nu

Chili (28)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose

03 November 2009 | ,

Tja, we weten dat iedereen graag op de hoogte blijft van al onze bezigheden en ook al was het de afgelopen drie weken niet zo bijzonder.... Ik begin even bij mezelf dit keer. Ik heb een paar leuke uitjes gehad: een lunch met Marleen bij mij thuis, een koffieochtend met de Nederlandse koffiedames, een internationale brunch bij de Argentijnse Valeria (er waren ook dames uit Engeland, Peru, Australie en Spanje), een vergadering over de Kermess op school bij Gisela (met Hollandse appeltaart!), een bezoekje aan een soort kunstmarkt 'Brazil' met Adrie, Maerle en haar moeder en Gisela en afgelopen vrijdag heb ik bij Gisela geschilderd voor de Kermess. De Kermess is een soort internationale bazar op school waarbij ieder land eten en drinken verkoopt. De opbrengst gaat naar Nido. Nu verkopen wij o.a. koffie en vers sinaasappelsap en daar waren de Colombianen een beetje verbolgen over. Sinaasappels groeien niet in Nederland (nee, dat weten we, maar ze zijn toevallig oranje) en koffie ook niet (nee, zei Marleen op die vergadering, maar het wordt wel in Nederland gebrand). Poeh, je moet blijkbaar haar op je tanden hebben om voor een goed doel iets te mogen verkopen.
Afgelopen zondag zijn we gaan eten in het Italiaanse restaurant 'Calypso' even buiten Santiago, in de bergen (Caigon del Maipo). Anneke (een Nederlandse) heeft dit supergezellige restaurant waar je heerlijk Italiaans kunt eten met uitzicht op de ruige natuur van Chili.
Nu even overstappen naar Rich. Hij is nog lekker aan het reizen... mijnheer kwam terug uit Europa (op zaterdag) en ging donderdag doodleuk weer voor twee dagen naar Argentinie. Nu is de vogel weer voor vijf dagen gevlogen naar Equador. Zucht.
Wies feest trouwens nog vrolijk door. Afgelopen weekend is ze vrijdagavond naar de bioscoop geweest en zaterdagavond had ze een Halloweenparty. Elk weekend is er iets. Op school is het ook behoorlijk 'lachen'. In sommige klassen is het, geloof ik, een beetje te gezellig. Dat wordt straks behoorlijk afkicken in Nederland!
Tijn had vorig weekend een leuke culturele zaterdag van de Nederlandse school en zondag een cartfeestje bij een Chileense klasgenoot die een Nederlandse vader heeft. Afgelopen zaterdag liep Tijn verkleed mee in de 'Pet-Parade' op school. Iedereen mocht verkleed met zijn huisdier in een soort parade lopen. Tijn was verkleed als de jonge Darwin en Boud was dus gewoon 'De Beagle'. Het is wel grappig: Tijn vindt alles goed... ik heb hem bakkebaarden gegeven, een damesgilet aangetrokken en een das omgedaan. Niets is een probleem voor hem. Heerlijk als je zo bent! Oh ja, en Tijn heeft als eerste in ons zwembad gezwommen, maar we hebben hem er na een kwartier uitgehaald omdat we bang waren dat hij anders in een ijsblok zou veranderen (het was maar 11 graden, brrrrr.).
Guus gaat nog steeds breed lachend de klas in (er zit nu ook een Nederlands meisje, Milou, in zijn klas) behalve afgelopen vrijdag: Toen was het Halloweenfeest en ook al waren de kinderen niet eng verkleed (want dat mocht niet) Guus wilde absoluut niet blijven. Dus ging hij, samen met mij, schilderen bij Gisela en dat samen met de heerlijke lunch, het spelen met de oudste dochter van Lilian, en af en toe voor de breedbeeld hangen was voor hem een topdag! Ik was even bang dat dit te leuk was en problemen zou geven op de eerst volgende gewone schooldag. Gelukkig ging het goed.
Trouwens dat Halloween vieren is hier gigantisch. Ik had wel twee grote zakken snoep in huis gehaald, maar dat bleek lang niet voldoende. Steeds weer stonden er groepen kinderen op de stoep. We schatten dat er zeker 100 zijn langsgeweest. Niet normaal meer! De bel bleef gaan. Ik ben nog even snel langs de benzinepomp gereden om nog eens 8 zakken aan te schaffen.
Nou, dat was het zo'n beetje. Ik ga me nu voorbereiden op het bezoek van mijn lieve nicht Esther, die hier volgende week 10 dagen (!) komt. Joehoe.....

• 03 November 2009 - 17:12

( O) Pa Kees:

Hai Emjeetje,
    Je hebt weer behoorlijk wat actieviteiten achter de rug, zo stil is het dus niet in Santiago, gezellig toch? Leuk he die Hallowien, kost wel wat snoepjes ma ach, hartstikke leuk met al die kinderen aan de deur.
    En nu maar uitkijken naar je lieve nicht Esther, veel plezier.
    Groetjes aan allemaal.
    (O) pa Kees

• 03 November 2009 - 18:08

Nadine:

Wat héérlijk, jongens, om jullie verhaal weer te lezen. Aan activiteiten geen gebrek! Mooi, toch? Geniet ervan! Vele lieve groetjes van ons allemaal!
    Nadine

• 03 November 2009 - 19:53

Ineke:

Hallo lief familietje,

Fijn weer wat gelezen te hebben over alle activiteiten. Ik heb genoten van de foto's en ik zou er zelf ook graag bij willen zijn, maar die tijd komt spoedig. geniet nu eerst maar van het bezoek van Esther.

liefs,

(o)ma Tet

• 04 November 2009 - 18:54

Opa Marie:

We hebben weer met alle plezier zitten lezen van wat jullie allemaal mij maken.Nog even en dan kunnen wij mischien van Richard zijn kunst genieten.Hallowien is leuk kost wat maar je geniet er wel van.De groeten aan allemaal van [O]pa Marie
    [O]ma riet

• 05 November 2009 - 21:59

De Blommetjes:

Lekker even gelachen om je verslag lieve MJ! Aan een goed doel meewerken is nog niet zo gemakkelijk ;.) Ik hoor je t zo vertellen! We hebben inmiddels een chili-boek aangeschaft en zijn ons aan het inlezen. Wat een prachtig land is het en wat een natuur! Dikke knuffel van ons voor jullie allemaal XXX

• 08 November 2009 - 16:08

Dolinda:

Hallo familie,
    Wat worden de kids al groot!! En jullie blijven bezig, je hoeft je niet te vervelen.
    Hier wordt het om half 6 al donker en steeds kouder. Heerlijk om dan de lente-foto's te zien.
    Heel veel lieve groetjes van ons vieren.

• 27 November 2009 - 11:50

Nel:

wat leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben ik leest graag jullie vehalen gr uit delft peter en nel schalker