Chili (25)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose
10 September 2009 | ,
Tja, waar zal ik eens beginnen? Bij Richard! Vorige week was hij in Venezuela en dat was een spectaculair bezoek. Niet zozeer qua werk, meer qua veiligheid. Je kunt er namelijk 's avonds je hotel niet uit en je wordt (vanuit de parkeergarage onder het hotel) in een geblindeerde auto vervoerd naar kantoor. Caracas is dus niet bepaald een gezellig vakantieadresje! Rich is gelukkig veilig teruggekeerd en werkt nu weer gewoon in veilig Santiago. Alhoewel werkt... deze week had hij ineens ontzettende pijn in zijn rug (in de zeer vroege ochtend, lekker!) en om 7.00 uur was het zo erg dat we in de auto sprongen om naar de kliniek te rijden. Daarvoor had ik al snel snel Guus moeten douchen die heel zijn bed had bevochtigd, zieke Wies een beetje moeten verplegen, Tijn en Guus met ongekamde haren in de auto moeten duwen en met een houten pollepel het ijs van de autoruiten moeten hakken. Oh ja, en een plastic tasje moeten pakken want Rich was misselijk van de pijn. Eindelijk onderweg: kreun, steun, kots, klaag. Om een lang verhaal kort te maken: Rich had een (paar?) nierstenen. Hij kreeg pijnstillers en moet per dag heel veel drinken en dat mag ook bier zijn. Kijk, dat is natuurlijk geen verkeerde bijkomstigheid.
Verder: Wies vindt het heel leuk op High School! Guus had tijdens een wandeltochtje met zijn klas een "horse" gezien en echt geen paard, en Tijn heeft op school een traditioneel Chileense dans gedaan.
Het is hier namelijk bijna Fiesta Huasa (Dieciocho Celebration). Met andere woorden: onafhankelijkheidsdag wordt op (of rond) 18 september gevierd. Op deze dag gaat men in traditionele kledij paardrijden, dansen, vliegeren etc. Grappig om te zien is het dat Chili met dit feest helemaal niet zo'n (naar mijn idee) traditioneel Zuid-Amerikaanse uitstraling heeft: De mannen dragen wel een poncho, maar lijken veel op cowboys en de vrouwen dragen bloemetjesjurken (net zoals in "Het kleine huis op de prairie"). Een beetje Noord-Amerikaans dus.
En MJ: Ik heb genoten van de hele show en van 'La Cueca' (een traditioneel Chileense dans) en daarna van Los Dominicus, een schattig winkelbuurtje in Santiago met het Andesgebergte als decor. Klein, lieflijk en heel veilig...
11 September 2009 - 09:08
Kuenentjes:
Wat heerlijk M.J dat de kids zo goed gaan en het naar hun zin hebben,Gaaf dat Wies High School leuk vind.Ik zie jullie in iedergeval volgende week donderdag gezellig!
Veel liefs Mar. -
11 September 2009 - 09:12
Ineke:
Hallo allemaal, gaat het al weer een beetje met de zieken en is de niersteen al weg bij Richard? Ik hoop maar dat jullie de reis aankunnen.
Ik heb net de video gezien en ik zie het al helemaal voor me, opa en opa aan het dansen, oma in haar frivole jurkje zwaaiend met haar zakdoekje en opa als een haantje om haar heen draaiend.
Ik kijk naar jullie uit!
liefs
(o)ma Tet -
11 September 2009 - 17:55
Kees:
Aan de ene kant niet leuk voor Richard, maar aan de anders kant, een extra glaasje bier kan er altijd wel in "son cervezas modela" In iedergeval: van harte beterschap
23 September 2009 - 09:20
Karin:
Hi lieverd ben je inmiddels alweer in Chili?Wat jammer dat ik er niet bij kon zijn vorige week donderdag,ik vond Peru wel een leuke ervaring ik was al heel lang niet meer in Zuid-amerika geweest en ik vond het doodeng om weer spaans te moeten praten in het vliegtuig maar het ging redelijk moet ik zeggen.Morgen wordt Guus 4 he? Wat gaat het snel ik zie ons nog op deLorong Kemaris zitten voor zijn verjaardag!!
Tot morgen voor de felicitatie Kaxx -
23 September 2009 - 14:57
Laura:
hee allemaal!
ik had van wies gehoord over deze site, dus ik dacht laat ik ook even gaan kijken :)
jullie huis is echt heel mooi!
wies: heel veel plezier daar en ik spreek jullie snel weer!
liefs -
24 September 2009 - 06:46
Esther:
Hola allemaal! Allereerst van harte gefeliciflapstaart lieve Guus!! Je bent vandaag 4 jaar geworden geweldig! Heel veel plezier gewenst met iedereen om je heen. En... schijnt de zon al, of is het nog frisjes? En de reis, alles goed gegaan? Boudie zal ondertussen ook wel op de plaats van bestemming zijn. Kan hij ook meegenieten van de feestvreugde. Lieve familie ik hoop jullie nog te zien in Santiago, want daar heb ik erg veel zin in! Wil je mij een keer je tel.nr. geven dan kunnen we bellen.
Een hele gezellige vrolijke dag gewenst met het feestvarkentje!!!
Groetjes van mij, Ruud, Devian en Celeste.
P.S. wij vonden het vorige week heel gezellig bij jullie in Den Hoorn!